Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 'Η ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Βρέθηκα σε Δήμο την ώρα που γινόταν πολιτικός γάμος την προηγούμενη εβδομάδα. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι γινόταν από τα πολλά λευκά σκουφάκια που είδα να φοράνε άντρες κάθε ηλικίας. Δεν είχε αρχίσει ακόμα ο γάμος και περίμεναν το Δήμαρχο να έρθει. Επειδή ήταν ώρα συναλλαγής κοινού, ρώτησα κάποιον υπάλληλο τι είναι όλοι αυτοί με τα άσπρα σκουφάκια και μου απάντησε:
- Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι και έχουν έρθει για το γάμο του συγγενή τους που παντρεύεται Ελληνίδα!

Με μια προσεκτικότερη ματιά.......
πέρα από το πλήθος των λευκοσκούφηδων Αλβανών και των συγγενών τους που ζουν στην Αθήνα και που δεν φορούσαν άσπρο σκούφο, πέρα από τις Αλβανίδες με το έντονο βάψιμο αλλά με τα χαρακτηριστικά όλων τους να προδίδουν την καταγωγή τους, στο βάθος διέκρινα λιγοστούς Έλληνες φανερά λυπημένους, σαν να τους πήγαινες σε κρεμάλα και όχι σε γάμο. Ανάμεσά τους μια κούκλα με μεσογειακά χαρακτηριστικά, πανέμορφη ντυμένη νύφη να συνομιλεί με τον υποψήφιο Αλβανό σύζυγο της όχι ιδιαίτερα άσχημο, αλλά με πονηρή φυσιογνωμία.

Πριν ένα μήνα στον ίδιο Δήμο είχα πέσει πάνω σε άλλο γάμο. Μια δίμετρη Πολωνέζα με πλούσιες καμπύλες και ωραιότατα χαρακτηριστικά παντρευόταν με Πακιστανό λαθρομετανάστη του οποίου την εμφάνιση δεν θα σχολιάσω για να μην κατηγορηθώ για "εχθροπάθεια" σύμφωνα με τον ανθελληνικό νόμο που βιάστηκαν να ψήφισαν προτού αλλάξει η κυβέρνηση.

'Ολοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι γάμοι βασίζονται στο συμφέρον από την πλευρά του αλλοδαπού ή της αλλοδαπής και στην απερισκεψία του Έλληνα ή γενικά του Ευρωπαίου πολίτη που νομίζει ότι υπάρχει αγάπη, που δεν αντιλαμβάνεται την εκμετάλλευση που γίνεται στο πρόσωπό του.

Το χειρότερο από όλα είναι όμως ότι οι υπάλληλοι των Ληξιαρχείων και των Δημοτολογίων, βασίζονται απλά και μόνο στο Διαβατήριο του αλλοδαπού χωρίς να του ζητούν την άδεια παραμονής, πράγμα που σημαίνει ότι εκδίδουν άδειες γάμου χωρίς να γνωρίζουν ότι πρέπει να ζητηθεί και η άδεια παραμονής ή έστω μια βίζα. Μετά το γάμο είναι υποχρεωμένο το ελληνικό κράτος να εκδώσει άδεια παραμονής και στο λαθρομετανάστη σύζυγο, ενώ αν είχε ζητηθεί και η άδεια παραμονής του αλλοδαπού, πάρα πολλοί τέτοιοι γάμοι - παρωδίες θα είχαν αποφευχθεί. Τώρα συμβαίνει να έχουν τελεσθεί και γάμοι με άτομα με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο στη χώρα τους, οι οποίοι νομιμοποιούνται κατ αυτό τον τρόπο και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζουν ένσημα κάθε διετία όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους. Αυτοί απαλάσσονται επειδή είναι σύζυγοι Ελλήνων πολιτών ή Πολιτών Ε.Ε. Μάλιστα μετά την πρώτη ανανέωση λαμβάνουν δεκαετή άδεια παραμονής χωρίς υποχρέωση να εργάζονται και να είναι κάπου ασφαλισμένοι.

Είναι καιρός πια ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Καρατζαφέρης (από το Πασόκ δεν περιμένουμε τίποτα) να βάλουν μία ασφαλιστική δικλείδα σε αυτό, ώστε να μειωθούν τέτοιοι γάμοι. Επιτέλους, σε πολλές χώρες του εξωτερικού τον πολιτικό γάμο τον τελούν δικαστές και οι αρμόδιοι υπάλληλοι είναι εκπαιδευμένοι ακόμα και να αναγνωρίζουν τα πλαστά έγγραφα που προσκομίζουν οι λαθρομετανάστες.

Εδώ στην Ελλάδα είναι απαραίτητο να περάσουν από εκπαίδευση οι υπάλληλοι που εκδίδουν αυτές τις άδειες γάμου.

Περιμένουμε να μπει μία τάξη.


  eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου