Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αλβανία: «Ο Φούλε συνεχάρη τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση για το ρόλο που διαδραματίζει»

Ο πρόεδρος της αλβανικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, έγινε δεκτός την Πέμπτη από τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέφαν Φούλε, ο οποίος επικρότησε τη νέα πολιτική πορεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος,  με το διάλογο που έχει ανοίξει στο αλβανικό κοινοβούλιο σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Ο αρχηγός του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος ανέφερε ότι ο Επίτροπος εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την αντιπολίτευση για το ενδεχόμενο της κατάχρησης αυτής της συνεργασίας από την πλειοψηφία, όπως έχει προβεί και στο παρελθόν.

Η συνάντηση των δύο ανδρών γνωστοποιήθηκε από ανακοίνωση  Τύπου καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιτρόπου Φούλε, στην οποία γίνεται μνεία του σημαντικού  ρόλου του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της ενθάρρυνσης που δίνεται στη συνεργασία του με την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας.

Ο Φούλε θεωρεί σημαντικές τις επαφές τις οποίες διατηρεί με τους Αλβανούς πολιτικούς, στους  οποίους  προτρέπει να συνεργαστούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για την ψήφιση νόμων που προωθούν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Για να προχωρήσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης, είναι σημαντικό, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, η κυβερνητική πλειοψηφία και η αντιπολίτευση καθώς και το σύνολο της κοινωνίας να υποστηρίξουν  την ευρωπαϊκή ατζέντα και να την μετατρέψουν σε εθνική ατζέντα», δήλωσε ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μιλώντας στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Top Channel’ τόνισε  ότι έχει την πρόθεση να συνεισφέρει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται  στη χώρα με την υποστήριξη της ψήφου του στο Κοινοβούλιο, επεσήμανε όμως τους ενδοιασμούς που έχει για την ειλικρίνεια των προθέσεων της κυβερνητικής  πλειοψηφίας, η οποία στις τελευταίες εκλογές  του «υφάρπαξε τις ψήφους».
--
Πηγή: amanews
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου