Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μετά τους 3 πρώτους μήνες ζωής του νεογνού... Μόλις 3 στις 10 γυναίκες θηλάζουν τα παιδιά τους…


Μόλις 3 έως 5 στις 10 γυναίκες στην Ήπειρο συνεχίζουν τον μητρικό θηλασμό μετά τους 3 μήνες ζωής του βρέφους. Αυτό είναι το βασικότερο αποτέλεσμα έρευνας της Μαιευτικής- Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τον Διευθυντή της Κλινικής Θ. Στέφο.
Κάθε χρόνο από την 1η έως την 7η Νοεμβρίου πραγματοποιείται η «Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού» και για φέτος ο στόχος είναι να υπάρξει σωστή ενημέρωση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τα παιδιά τους.
Όπως φαίνεται από την έρευνα κυρίως οι γυναίκες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο συνεχίζουν να θηλάζουν τα παιδιά τους και μετά τους 3 πρώτους μήνες ζωής του νεογνού. Παράλληλα, ο κ. Στέφος προέτρεψε τις μητέρες «να έχουν την υπομονή να εκπαιδευτούν στον τρόπο που πρέπει να θηλάζουν».
***
• Στο μεταξύ, αύριο Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων υπαίθρια γιορτή ενημέρωσης, υποστήριξης και προώθησης του μητρικού θηλασμού. Οργανωτής είναι ο διαδικτυακός τόπος mitrikosthilasmos.com και η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Συντονιστές της ομάδας εθελοντών Ιωαννίνων είναι οι κ.κ. Γλυκερία Κλάγκου και Χριστίνα Κοψιδά.

proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου