Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η «Ομόνοια», προτείνει αντί της διάσπασης… Η Αλβανική Κυβέρνηση να επιλέξει την Ευρωπαϊκή συμπεριφορά!..


«Η Αλβανική πολιτεία πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ειλικρίνεια σε σχέση με τα θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να αλλάξει νοοτροπία και αντί της διάσπασης να επιλέξει την ευρωπαϊκή συμπεριφορά, διότι έτσι πλησιάζει περισσότερο την Ευρωπαϊκή  ολοκλήρωση και όχι απλώς την τεχνική ένταξη».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Βορειοηπειρωτική οργάνωση «Ομόνοια», με αφορμή την προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο απογραφή πληθυσμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Νόμος με τις τροποποιήσεις στη διαδικασία της απογραφής όχι απλώς δεν εγγυάται το δικαίωμα της δήλωσης της εθνικής καταγωγής, θρησκεύματος και μητρικής γλώσσας με ελεύθερη βούληση για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ), αλλά επιβάλλει πρόστιμα αυστηρά για την άσκησή του!
«Το ερωτηματολόγιο όπως έχει διαμορφωθεί αποτελεί σημαντική οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδο σε ότι αφορά την ΕΕΜ καθώς από καθεστώς Εθνικής Μειονότητας επισήμως αναγνωρισμένη και με ειδικό καθεστώς από συστάσεως του Αλβανικού κράτους, από διμερείς και άλλες έγκυρες νομικές πράξεις, κατατάσσεται τώρα σε εθνο – πολιτιστική ομάδα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η «Ομόνοια».


proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου