Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ανδρέας Τάττος:«Δύο χρόνια περίμενα τον Ολυμπιακό!» Μπορεί να πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στη Ζάκυνθο, αλλά γεννήθηκα στη Χιμάρα , όπου και ζει μόνιμα η γιαγιά μου.



Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός μέσος των «ερυθρολεύκων», Ανδρέας Τάτος, μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα σελίδα της καριέρας του, την Εθνική ομάδα, τον Γιώργο Δώνη και τον Πύρρο Δήμα.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 15 ετών από τον Αστέρα Τρίπολης και το 2005 συνέβαλε στην άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής (σε Β’ και Γ’ Εθνική) υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Τότη Φυλακούρη, ενώ πριν μετακομίσει στο Περιστέρι, αγωνίστηκε μία χρονιά στο Χαϊδάρι. Από το 2008 ανήκει στον Ατρόμητο, με τα χρώματα του οποίου, ειδικότερα πέρυσι, έκανε το μεγάλο «ξεπέταγμα» στη Superleague παίζοντας σε 23 αγώνες και σκοράροντας μία φορά.

O λόγος για τον 22χρονο Ανδρέα Τάτο, που πρόσφατα (5 Αυγούστου) είδε το όνομά του στη λίστα των ποδοσφαιριστών που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα για το φιλικό παιχνίδι με τη Βοσνία (0-0) και πριν καλά περάσουν δύο εβδομάδες, έγινε μέλος των πρωταθλητών. Ο ταλαντούχος επιθετικός μέσος μίλησε στο gazzetta.gr λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του στο νέο τετραετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» (σ.σ. θα παραμείνει έναν χρόνο ως δανεικός στον Ατρόμητο), για τις προσωπικές του επιδιώξεις, έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Δώνη και χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα.


- Εδώ και λίγα λεπτά ανήκεις στον Ολυμπιακό... Είσαι ικανοποιημένος από τη συμφωνία σου με τους πρωταθλητές;


«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στο δυναμικό της κορυφαίας ομάδας στην Ελλάδα και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν στις δυνατότητές μου. Άκουγα πολύ καιρό, εδώ και δύο χρόνια για την ακρίβεια, για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και περίμενα να διαπιστώσω κατά πόσον υφίσταται ή όχι. Πλέον, νιώθω πολύ ικανοποιημένος και δικαιωμένος γιατί τελικά οι φήμες και τα δημοσιεύματα, αποδείχτηκε ότι ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».


- Φέτος, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο θα παίξεις στον Ατρόμητο. Αντιμετωπίζεις την εφετινή χρονιά σαν περίοδο συνολικής «προετοιμασίας» ενόψει της μελλοντικής ένταξής σου στη νέα σου ομάδα;


«Στόχος μου είναι να κάνω ένα όσο το δυνατόν πιο καλό πρωτάθλημα και μέσα από την πορεία του Ατρομήτου να βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή στο κατάλληλο επίπεδο και στην απαιτούμενη ετοιμότητα για να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού, που διατηρεί το δικαίωμα να με πάρει από τον ερχόμενο Ιανουάριο».


- Πριν από λίγους μήνες, σε μια συζήτηση που είχαμε με τον Ανρί Καμαρά, μαζί με τον Νίνη, σε είχε συμπεριλάβει στους δύο πιο εξελίξιμους νέους ποδοσφαιριστές του περσινού πρωταθλήματος...


«Είχα διαβάσει τη συνέντευξη στο gazzetta.gr και είχα εκπλαγεί. Τον ευχαρίστησα μετά στην προπόνηση. Τι να σας πω εγώ τώρα; Νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου γιατί δουλεύω πολύ μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι όποιος έχει ταλέντο από τη φύση του και δουλεύει σκληρά, κάποια στιγμή θα δικαιωθεί».


- Η περυσινή χρονιά, για σένα ήταν ουσιαστικά το «ξεπέταγμα», με την έννοια ότι έπαιξες μία «γεμάτη» χρονιά στη Superleague, κλήθηκες στην Εθνική ομάδα και προσέλκυσες το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων;


«Αυτό είναι αλήθεια και το οφείλω στον κ. Δώνη, ο οποίος είναι σπουδαίος προπονητής και πιστεύω ότι θα φτάσει πολύ ψηλά. Του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά και να τους δίνει υψηλές αρμοδιότητες μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζει εκ βαθέων το ποδόσφαιρο, ξεχωρίζει τους παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν και δεν διστάζει να τους “ρίξει” από νωρίς “στα βαθιά”, χωρίς να τους χωρίζει σε ηλικιακά “μικρούς” και “μεγάλους”. Πέρυσι δεν είχα πολλές εμπειρίες, αλλά μετά τις παραστάσεις που απέκτησα παίζοντας σε αρκετά παιχνίδια, πλέον αισθάνομαι πολύ πιο άνετα, έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι φέτος θα προσφέρω περισσότερα»



- Η περυσινή χρονιά ήταν λίγο περίεργη για σας, με την έννοια ότι φτάσατε στον τελικό του Κυπέλλου και διεκδικήσατε έναν τίτλο, αλλά στο πρωτάθλημα κινδυνεύσατε σοβαρά και στο τέλος αποφύγατε τον υποβιβασμό.. Φέτος, μια και θα αρχίσεις τη χρονιά στον Ατρόμητο, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας και ποιοι οι στόχοι;


«Εμείς έχουμε την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί για τρίτη σερί χρονιά έχουμε την τύχη να δουλεύουμε υπό τις οδηγίες του κ.Δώνη. Τα ίδια πράγματα θα κάνουμε μέσα στο γήπεδο, απλά εύχομαι να είμαστε πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, γιατί αυτό “πληρώσαμε” πέρυσι και πρόπερσι. Δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε και τα ανάλογα τέρματα! Είμαστε πολύ άτυχοι στην έδρα μας και χάσαμε πολλούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά από λεπτομέρειες».


- Από πλευράς ποιότητας, η ομάδα είναι καλύτερη από πέρσι ή χειρότερη;


«Αυτό θα το δούμε στο γήπεδο. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία πρόβλεψης.. Πιστεύω, όμως, ότι έχουν έρθει πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας και θα μας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό. Και αυτό θα φανεί σύντομα».


- Πρόσφατα, έστω κι αν δεν αγωνίστηκες στο φιλικό παιχνίδι με τη Βοσνία, κλήθηκες στην Εθνική ομάδα. Πώς βίωσες αυτή την εμπειρία και πόσο θα σε βοηθήσει για το μέλλον;


«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο κ. Σάντος με κάλεσε στην Εθνική ομάδα και ανεξαρτήτως αν έπαιξα ή όχι, τον ευχαριστώ πολύ για την προσοχή που επέδειξε προς το πρόσωπό μου.. Ήταν φανταστική και πρωτόγνωρη εμπειρία και θα ήθελα πολύ να την ξαναζήσω».


- Τι κερδίζει ένας νέος ποδοσφαιριστής ταξιδεύοντας με την αποστολή μιας Εθνικής ομάδας για διεθνές παιχνίδι;


«Η καθημερινή επαφή και τριβή με σπουδαίους και “φτασμένους” παίκτες που πρωταγωνιστούν στις μεγάλες ελληνικές ομάδες και αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού και οι συμβουλές που θα ακούσεις, δεν ανταλλάσσονται ούτε με όλο το “χρυσάφι” του κόσμου! Ειδικότερα στην περίπτωση της Εθνικής Ελλάδος, που απαρτίζεται από εξαιρετικούς χαρακτήρες, από απλά παιδιά που δεν έχουν ιδιορρυθμίες και μας υποδέχθηκαν λες και είμαστε χρόνια συμπαίκτες τους».


- Πιστεύεις ότι η Εθνική ομάδα θα προκριθεί στην τελική φάση του Euro; Ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία...


«Θα έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα, το ταλέντο και την εμπειρία για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».


- Μπορεί να πέρασες τα παιδικά σου χρόνια στη Ζάκυνθο, αλλά γεννήθηκες στη Χιμάρα της Αλβανίας, όπου και ζει μόνιμα η γιαγιά σου. Τα νέα παιδιά της πόλης που «ανέθρεψε» τον Πύρρο Δήμα, έχουν τον κορυφαίο παλαίμαχο αρσιβαρίστα και τα κατορθώματά του ως ίνδαλμα και πρότυπο; Προσπαθούν να τον πλησιάσουν και να τον ξεπεράσουν; Έχουν ένα έξτρα κίνητρο;


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πύρρος Δήμας είναι το μεγάλο καμάρι της Χιμάρας και πολλά παιδιά θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ανεξαρτήτως του αθλήματος που θα επιλέξουν. Είναι αθλητής-θρύλος με μεγάλη προσωπικότητα και τα μετάλλια και οι διακρίσεις που έφερε στην Ελλάδα μιλούν από μόνα τους. Δεν μπορώ να ξεχάσω την “τρέλα” με την οποία παρακολουθούσα τους αγώνες του στα μεγάλα διεθνή τουρνουά της άρσης βαρών. Πάντα τον θαύμαζα και η πορεία του ενέπνευσε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου