Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τους απανταχού Έλληνες για στήριξη του κ. Λευτέρη Δημητρίου. BINTEO


Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Δημητρίου επισκέφθηκε την 14η Απριλίου τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β' προκειμένου να ζητήσει τις ευχές και τις ευλογίες του για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. 

Η συνάντηση αυτή ήταν ίσως όχι μόνο εθιμοτυπικού χαρακτήρα, καθώς ο Μακαριότατος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υγειή πορεία της Ελλάδας και την ορθή εκπροσώπησή της στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, ενώ το συνολικό κλίμα διαπνεόταν από οικειότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.
Πιο συγκεκριμένα, στη σύντομη αυτή επίσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Συζητήθηκε τόσο η οικονομικη κρίση, όσο και οι προτάσεις και ιδέες του κ. Δημητρίου για ανάπτυξη και ευημερία, εκφράζοντας ένα χαρακτήρα αισιοδοξίας αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας. 
Στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα του απόδημου ελληνισμού, με το οποίο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής διαχρονικά ασχολείται και γνωρίζει καλά τα ζητήματα που απασχολούν τους απόδημους Έλληνες, τόσο λόγω κοινωνικού εδιαφέροντος, όσο και λόγω καταγωγής, θέμα το οποίο απασχόλησε την κουβέντα με το Μακαριότατο.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την στήριξή του προς τον κ. Δημητρίου και τόνισε με έμφαση ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως δύσκολες, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο. 
Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Δημητρίου ήταν εμφανής, καθώς ο Μακαριότατος, τον γνωρίζει προσωπικά αρκετά χρόνια. Ο Λευτέρης Δημητρίου κατοικεί περίπου δυο δεκαετίες στην Κύπρο και βιώνει καθημερινά όλα τα προβλήματα του κυπριακού ελληνισμού. Επίσης, πρόκειται για ένα άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες και υψηλές προσδοκίες. 
Ο ίδιος ο κ. Δημητρίου δηλώνει ένθερμος υπερασπιστής της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε περίπτωση που εκλεγεί θα είναι ο «έβδομος» ευρωβουλευτής της Κύπρου.
Στο τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να νουθετήσει τον ελληνικό λαό και να τον προτρέψει στην στήριξη του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, διατυπώνοντας τα επιχειρήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου