Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Kόμμα ΕΕΜΜ: Παρόν στις εξελίξεις.

Σε διευρυμένη σύσκεψη συνήλθε πριν μερικές ημέρες  στην πόλη των Αγίων Σαράντα  το προεδρείο του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» με ημερήσια διάταξη:
1. Ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων και η μετεκλογική κατάσταση στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
2. Εκτιμήσεις σχετικά με τις θέσεις της νέας κυβέρνησης για τα θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και προτάσεις του Κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων: ιδιοκτησιακό, παιδείας, πολιτισμού, ασφάλειας και ανάπτυξης.
3. Ανακοίνωση μέτρων για την αναδιοργάνωση του Κόμματος σε κάθε χωριό και συνοικία.
4. Κινητοποιήσεις για την επαναφορά του συντάξιμου επιδόματος στους υπερήλικες  Bορειοηπειρώτες.
            Στην εκτενή του εισήγηση  για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος του Κόμματος Χρήστος Κίτσιος σχετικά με τις εκλογές της 23ης Ιουνίου αναφέρθηκε στους  λόγους που δεν έδωσαν την ευκαιρία στο Κόμμα των Ελλήνων να αναδείξει εκπροσώπους στην Αλβανική Βουλή. Τόνισε ότι οι λόγοι ήταν ενδοκομματικοί όπου υπήρχαν αρκετές ελλείψεις στην οργάνωση της εκλογικής καμπάνιας και της προάσπισης των ψήφων στην καταμέτρηση, και εξωκομματικοί που σχετιζόταν με τον συνεχόμενο εξωφρενικό δυσφημιστικό πόλεμο των κυκλωμάτων για να διατηρήσουν στην επικαιρότητα την αναποτελεσματική εξουσία του ΚΕΑΔ.

Ο εκλογικός αγώνας μας, τόνισε ο πρόεδρος, είχε αρχές, βασιζόταν πάνω στα καυτά θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, είχαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την  νομική και φυσική ασφάλεια των Ελλήνων, για τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση, για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων όπως το  ιδιοκτησιακό, παιδείας, πολιτισμού, ανάπτυξης και κυρίως της διασφάλισης της εθνικής ταυτότητας. Πάνω σ’ αυτά στηρίξαμε και την πρότασή μας στην Ομόνοια και στο ΚΕΑΔ να συμπράξουμε  προεκλογικά τη Συμμαχία των Ελλήνων για να πετύχουμε την ουσιαστική  και πολυπόθητη ενότητα. Δυστυχώς δεν υπήρχε ανταπόκριση και έχουμε και σήμερα ένα από τα ίδια που είχαμε  εδώ και 15 χρόνια. Η κατάσταση στη μειονότητα χειροτερεύει, η γη χάνεται κάτω από τα πόδια, η παιδεία τελματώνει, ο πολιτισμός αλλοιώνεται, η ασφάλεια των πολιτών κινδυνεύει καθημερινά.
Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου,  θα πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψη τα αιτήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, τα οποία το Κόμμα των Ελλήνων τα έχει θέσει και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Η συμμετοχή του ΚΕΑΔ σε νομοθετικούς και υπουργικούς θώκους χωρίς να υποβληθεί  στην κυβερνητική συμμαχία κανένα θέμα  απ’ αυτά  και χωρίς να καθιερωθούν οι αρχές  της ουσιαστικής  συνεργασίας της μειονότητας και όχι των προσώπων όπως έχει γίνει μέχρι τώρα, δεν εμπνέει κάποια αισιοδοξία για πρόοδο στην επίλυση των πραγματικών θεμάτων της. 
Το Κόμμα των Ελλήνων είναι παρόν στις εξελίξεις, τοποθετείται έγκαιρα για τα θέματα, όπως για τη νέα διοικητική διαίρεση, για τα προβλήματα της παιδείας, για την επαναφορά του συντάξιμου επιδόματος και κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών και για να είναι πιο αποτελεσματικό, είναι επιτακτική ανάγκη το συντομότερο να οργανωθεί πιο ευέλικτα, να είναι πάντα δίπλα στον πολίτη.
Σε συνέχεια για τα παραπάνω θέματα τοποθετήθηκαν τα μέλη του προεδρείου κ. Πέτρος Μπερέτης, Φίλιππος Ρούτζιος, Ζήσος Λούτσης, Νίκος Κούρης, Κώστας Ζάρος, Λευτέρης Τόλης, Ρολάνδος Βασίλης, Ρωμαίος Τσάκουλης, Δημήτρης Μεϊντής, Στέφανος Σέντης, Βασίλης Σταύρος  κ.α, οι οποίοι συμψήφισαν την αναγκαιότητα αναβάθμισης και ενίσχυσης του Κόμματος με την αναδιοργάνωση σε κάθε χωριό και πόλη και με τον επαναπροσδιορισμό της ποιότητας του Συλλογικού Οργάνου που είναι το Εθνικό Συμβούλιο.
Σ’ αυτό το σημείο, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κύριος Ζήσος Λούτσης στήριξε την πρόταση του κύριου Κ. Ζάρου για πρόωρες εκλογές για  την ανανέωση του Εθνικού Συμβουλίου  και αμέσως κατέθεσε στο προεδρείο την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, με την  προϋπόθεση να ανοίξει αμέσως η διαδικασία για τις εκλογές και να εισέλθει στο κόμμα περισσότερο δυναμικό το οποίο στις τοπικές εκλογές του 2015 να έχει  τα καλύτερα αποτελέσματα. Παραμένω ενεργός  αγωνιστής  στο Κόμμα των Ελλήνων, τόνισε ο κύριος Λούτσης, γιατί πιστεύω στην ιδέα της άμεσης εκπροσώπησης, της ωφέλιμης προς το κοινό πολιτικής, στη δυναμικότητα της νέας γενιάς των Ελλήνων και στις δημοκρατικές αρχές του κόμματός μας.
Το προεδρείο αποφάσισε να επανέλθει στις 3 Νοεμβρίου με περισσότερη συμμετοχή στελεχών της μειονότητας για να αποφασίσει τη στρατηγική ανασύνταξης του Κόμματος.
                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγ. Σαράντα 18.10.2013

2 σχόλια:

  1. Δεν το κλεινετε το κολομαγαζο σας ακομη τι αλλο θελετε δεν πετιχατε το σκοπο σας δε μας χωρισατε . Μας εχετε ζαλισει με τισ παπαριες και τις μπαρουφες καθε τρις και λιγο προδοτες του κερατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dhjaspastes / afiste tis psevdhotheories ,qe enothite olla mazi ,alios potes dhen proqite na prokopsome .....min qitate tis karekles,qitakste ta sovara qe avastakta provlimata pu vasanizun alipita ollus mas qe propandos tin triti qe pio adhinami jenja ,tus iperilikus ,pu klinun ton qikllo tis zoistus toso pikrovasanistika ...eleos ,eleos eleos min tus ipotimate ,min tus ksehnate ,min tus pernate sto perithorio ....sovareftite ,enothite,organothite ..mono i enosi tha mas sosiiiiiiiiiiiiiiiiii ..sas efharisto poli iiiiiiiiiii.....++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή