Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Σερβία: «Κράτος εν κράτει» ήθελαν οι ένοπλοι Aλβανοί του Κουμάνοβο

Σερβία: «Κράτος εν κράτει» ήθελαν οι ένοπλοι Aλβανοί του ΚουμάνοβοΤη δημιουργία αλβανικού κράτους εντός των Σκοπίων επιδίωκαν οι ένοπλοι Αλβανοί στο Κουμάνοβο, δήλωσε στην τηλεόραση του Κοσόβου (RTK) ο Σουλεϊμάν Οσμάνι, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας που συγκρούστηκε με την αστυνομία το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο Οσμάνι σε τηλεφωνική συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου ανέφερε: «Οι στόχοι της ομάδας ήταν πολιτικοί, επιδιώκαμε τη δημιουργία αλβανικού κράτους μέσα στα Σκόπια κατά το πρότυπο της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οσμάνι, που είναι γνωστός ως «Κομαντάντ Σούλια», ήταν μεταξύ των Αλβανών που συνελήφθησαν κατά την αστυνομικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στο Κουμάνοβο ωστόσο χθες δραπέτευσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και καταζητείται.
Στη συνέντευξη του στην RTK ο Σουλεϊμάν Οσμάνι ισχυρίστηκε ότι η «ομάδα του Κουμάνοβο» που προκάλεσε τις ένοπλες συγκρούσεις είχε 2000 μαχητές. Ανέφερε επίσης ότι κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν, επειδή τους τέλειωσαν τα πυρομαχικά και ενώ είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα τους παραλάβουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ.
ΑΝ ξέραμε ότι θα μας συλλάβει η αστυνομία θα πολεμούσαμε μέχρι να πέσει και ο τελευταίος» αναφέρει στην τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου ο Σουλεϊμάν Οσμάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου