Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Επίτιμοι δημότες στο Μαυροβούνιο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και υπΕξ του Κοσόβου

Παρουσία του προέδρου του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, τον τιμητικό τίτλο απέμεινε σήμερα στους κ.κ. Ράμα και Θάτσι στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος του Ούλτσινι, Φατμίρ Γκιέκα, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί συνέβαλαν στις πολύπλευρες σχέσεις του Μαυροβουνίου με την Αλβανία και το Κόσοβο, στην περιφερειακή συνεργασία και στη βελτίωση της θέσης των Αλβανών στο Μαυροβούνιο.

Ο Έντι Ράμα και ο Χασίμ Θάτσι ευχαρίστησαν για την τιμητική διάκριση και τις καλές σχέσεις με το Μαυροβούνιο.
«Ευχαριστούμε που ήσασταν φίλοι όταν είχαμε ανάγκη, το 1998 και το 1999, όταν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Κόσοβο έφθασαν στο Μαυροβούνιο», είπε ο κ. Θάτσι. Οι Αλβανοί στη νέα κατάσταση στα Βαλκάνια πρέπει να αποτελούν καλό παράδειγμα προς τους άλλους και το παρελθόν να μας διδάσκει, είπε ο Έντι Ράμα και χαρακτήρισε το Ούλτσινι τόπο συνεργασίας, όαση πολιτισμού στα Βαλκάνια και σύμβολο της ενωμένης Ευρώπης.
Στην πόλη Ούλτσινι, στα παράλια του Μαυροβουνίου, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί.
Την ανακοίνωση της ανακήρυξης επίτιμων δημοτών του Ούλτσινι του πρωθυπουργού της Αλβανίας και του υπουργού Εξωτερικών του Κοσόβου καταδίκασε η αντιπολίτευση στο Μαυροβούνιο κάνοντας λόγο για «πολιτική πρόκληση». Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης είπαν ότι ο δήμαρχος έλαβε την απόφαση μόνος του, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τη Βουλή του Μαυροβουνίου και τα κυβερνητικά όργανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου