Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Νόμος στην Αλβανία για τα ελληνικά τοπωνύμια

Θα αναγράφονται πλέον με τις ελληνικές ονομασίες


Η ανθελληνική πολιτική των αλβανικών κυβερνήσεων έφθανε μέχρι σημείου να αναγράφει ελληνικές πόλεις και χωριά με την ονομασία της εποχής του Αλή Πασά.

Μετά από την απαγόρευση εισόδου στη Ελλάδα, όσων... είχαν διαβατήρια με λανθασμένες ονομασίες, η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε προχθές την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω της οποίας ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί χάρη στη μη σωστή αναγραφή των ελληνικών τοπωνυμιών από τις αλβανικές αρχές. 

Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης δίνει την δυνατότητα στα αλβανικά ληξιαρχεία να εκδίδουν από εδώ και σο εξής πιστοποιητικά για χρήση στο εξωτερικό, στα οποία ο τόπος γέννησης θα αναγράφεται σύμφωνα με τα πρότυπα της ICAO (ΔΟΠΑ).

Το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη μένει να το δούμε καθώς χιλιάδες νέοι Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες που γεννηθήκαν στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα αλβανικά διαβατήρια καθώς τα ελληνικά τοπωνυμία αναγράφονται μόνο στην αλβανική γλώσσα και όχι με την διεθνή τους ονομασία όπως θα έπρεπε κανονικά.

http://karfotiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου