Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Αλβανία στην Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Αλβανία στην Ελλάδα.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Αλβανία στην Ελλάδα (pics)Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ως διακινητές, ηλικίας 46, 38 και 15 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού χαρακτήρα» για μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα συνελήφθησαν και πέντε ακόμα, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 51 έως 25 ετών οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.
Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα, που ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο 46χρονος, παρελάμβανε ομοεθνείς του οι οποίοι στερούνταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου στην Ελλάδα, από διάφορες πόλεις της Αλβανίας, τους οποίους μετέφερε σε αφύλακτη διάβαση στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κοντά στην Κακαβιά.
Έπειτα, με το όχημα του, στο οποίο επέβαινε συνήθως κάποιος ανήλικος για να μην κινούνται υποψίες, περνούσε νόμιμα από διαβατηριακό έλεγχο και συναντιόταν με τους αλλοδαπούς μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, όπου τους επιβίβαζε σε όχημα που οδηγούσε ο 38χρονος και λειτουργώντας ως προπομπός, τους οδηγούσαν στο εσωτερικό της Χώρας και κυρίως στην Αθήνα.
Για τη μεταφορά του από την Αλβανία στην Ελλάδα, ο κάθε αλλοδαπός κατέβαλλε στους διακινητές το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Για τη σύλληψη των δραστών στη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που διοργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου  συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Έλεγχου Τροχαίων Ατυχημάτων Αιτωλίας καθώς και αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Ναυπάκτου και Κακαβιάς.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα τους, εντόπισαν στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας και στην Άνω Βασιλική Μεσολογγίου τόσο το προπορευόμενο όχημα όσο και το όχημα που μετέφερε τους παράνομους αλλοδαπούς τα οποία και ακινητοποίησαν.
Οι συλληφθέντες είχαν διακριτούς ρόλους καθότι οι επιβαίνοντες στο πρώτο όχημα λειτουργούσαν ως προπομποί οι οποίοι καθόριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν, επιτηρώντας παράλληλα τη διαδρομή για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους τρεις δράστες, κατά τη σύλληψη τους, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων δώδεκα κινητά τηλέφωνα με δεκαπέντε κάρτες sim καθώς και τα χρηματικά ποσά των 2.435 ευρώ, 5.600 lekke και 1.000 σεληνίων Κένυας τα οποία και κατέσχεσαν.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Μεσολογγίου, ενώ τα οχήματα τους κατασχεθήκαν ως μέσα τέλεσης αδικήματος.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου