Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Οι Ιταλοί ψάχνουν για δουλειές στην Αλβανία

Όπως μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση της Αλβανίας, περί τις 19.000 Ιταλών έχουν πάρει άδεια εργασίας στην χώρα, ενώ υπάρχουν και πολλοί που πέρασαν από την άλλη πλευρά της Αδριατικής για σπουδές. 

Τα δύο τελευταία χρόνια, οι Ιταλοί μετανάστες εργάζονται στα Αλβανικά πανεπιστήμια, σε τηλεφωνικά κέντρα ή ανοίγουν πιτσαρίες και άλλες μικρές επιχειρήσεις. 



Η είδηση αποτελεί μια αντιστροφή της «πραγματικότητας» που γνωρίζαμε, η οποία ήθελε μόνο τους Αλβανούς να μεταναστεύουν στην Ιταλία και όχι το αντίστροφο.

Ο πρεσβευτής της Αλβανίας στην Ρώμη, Neritan Cheka, δήλωσε για το θέμα ότι η χώρα του έχει απλούστερους κανόνες για τις επιχειρήσεις και ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη από την Ιταλία, η οποία (Ιταλία) παλεύει με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος από την έναρξη της κρίσης στην ευρωζώνη. 

Συμπλήρωσε δε ότι «για την ώρα οι Αλβανοί είναι πιο αισιόδοξοι από τους Ιταλούς». 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Υπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας της Αλβανίας, Erio Veliaj, ο οποίος στο Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αποκάλεσε την χώρα του «μικρή Αμερική» για τους Ιταλούς.



Πηγή:www.capital.gr

2 σχόλια: