Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αλβανία: Πόλεμος στη "Μέκκα της κάνναβης"

Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τον «πόλεμο» που μαίνεται στην «ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μαριχουάνας» στο Λαζαράτιτης Αλβανίας, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των κατοίκων, δημοσιεύει η Daily Mail, υπογραμμίζοντας ότι η παραγωγή κάνναβης ετησίως ανέρχεται στους εννιά τόνους. 



Η αξίας της κάνναβης είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το μισό ΑΕΠ της χώρας. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτή την εβδομάδα, εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, με την ενίσχυση τεθωρακισμένων οχημάτων, έκαναν έφοδο στο «άνομο» χωριό του νότου, όταν παραγωγοί κάνναβης επιτέθηκαν με… όλμους και αυτόματα όπλακατά αστυνομικών που θέλησαν να κάνουν έλεγχο.
Στον «πόλεμο» του Λαζαράτι, έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής ένας αστυνομικός και τρεις ντόπιοι. Όλοι φέρουν τραύματα απόσφαίρες, όχι όμως βαριά. Πριν την έφοδο της αστυνομίας, ντόπιοι έκαψαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης για να μην πέσουν στα χέρια των αρχών.
Το άρθρο αναφέρει πως τις τελευταίες εβδομάδες οι αλβανικές αρχές, έχουν εξαπολύσει επιχείρηση κατά των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι τη Δευτέρα το χωριό βρέθηκε υπό τον έλεγχο των αρχών, ωστόσο τρεις ώρες αργότερα στην περιοχή ακούγοντανπυροβολισμοί
Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ το χωριό αποκλείστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Κατά την επιδρομή καταστράφηκαν 10.000 φυτά κάνναβης και 1.000 δενδρύλλια που θα φυτεύονταν. Βρήκαν επίσης έξι δοχεία καμένα, τα οποία περιείχαν κατεστραμμένα ναρκωτικά καθώς και μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, χύμα.
Τηλεοπτικός σταθμός της Αλβανίας, ο A1, κατήγγειλε πως το τηλεοπτικό συνεργείο του που κάλυπτε την αστυνομική επιχείρηση, έγινε στόχος ληστείας από κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Βίντεο από την επιχείρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου