Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Οικονομικά κίνητρα σε Αλβανούς για να επιστρέψουν στην Αλβανία

Οικονομικά κίνητρα σε Αλβανούς για να επιστρέψουν στην ΑλβανίαΟικονομικά κίνητρα με Ευρωπαϊκή

 βούλα που φτάνουν μέχρι και τα χίλια

 ευρώ δίνονται σε αλβανούς 

μετανάστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.Όπως ενημερώνει ο διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης 

και το παγκόσμιο σωματείο Αλβανικής Διασποράς, τα χρήματα δίνονται σε ανθρώπους που πριν από χρόνια μετανάστευσαν στην Ελλάδα.

Μη νόμιμοι Αλβανοί μετανάστες που άλλα περίμεναν να δουν και άλλα τελικά είδαν κατά την έλευση τους στη Κρήτη, μπορούν πλέον με ένα επίδομα που αγγίζει τα χίλια ευρώ να επιστρέψουν πίσω στην χώρα καταγωγής τους, για να κάνουν μια νέα αρχή.
Εντωμεταξύ, μερίδα Αλβανών μεταναστών στην Κρήτη σκέφτονται εδώ και καιρό να επιστρέψουν στην χώρα καταγωγής, υπογραμμίζοντας πως ήδη στην Ελλάδα η εύρεση εργασίας θεωρείται πλέον Γολγοθάς για εκείνους και τους συμπατριώτες τους.
Να σημειωθεί ότι, τουλάχιστον 40 χιλιάδες αλβανοί μετανάστες τα δυο τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν επιστρέψει στην Αλβανία για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.
Με το εισιτήριο για την μετάβαση τους στην Αθήνα στο χέρι Αλβανοί μετανάστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ανήλικα παιδιά που έπεσαν θύματα trafficking, και άνθρωποι άνω των 65 ετών μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο πρόγραμμα επαναπατρισμού και να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη.
Τα επιδόματα επαναπατρισμού χορηγούνται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα και δεν αφορούν τους νόμιμους Αλβανούς μετανάστες.
Του Μάνου Τριγώνη
http://cretablog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου