Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Θεσπρωτία: Σπείρα «Λερναία Ύδρα» έκλεβε μοτοσικλέτες και τις πωλούσε στην Αλβανία

Θεσπρωτία: Σπείρα «Λερναία Ύδρα» έκλεβε μοτοσικλέτες και τις πωλούσε στην ΑλβανίαΤρία μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά τα υπόλοιπα συνέχιζαν τη δράση τους και οι κλοπές έφτασαν τις 32, ενώ συνελήφθη άλλος ένας. Θυμίζει Λερναία Ύδρα το κύκλωμα των νεαρών Αλβανών που κλέβουν μοτοσικλέτες από περιοχές της Θεσπρωτίας και τις πωλούν στην πατρίδα τους. Τρία μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά τα υπόλοιπα συνέχιζαν τη δράση τους και οι κλοπές έφτασαν τις 32, ενώ συνελήφθη άλλος ένας.




Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και συνοριοφύλακες εντόπισαν στη θέση Στροβίλι της Σαγιάδας τρεις νεαρούς με τρεις μοτοσικλέτες τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα από την πόλη της Ηγουμενίτσας και εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη από την οποία συνελήφθη ένας 23χρονος Αλβανός ενώ οι άλλοι δύο πέρασαν τρέχοντας στο αλβανικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους τις μηχανές που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν κλέψει άλλες τέσσερις μοτοσικλέτες στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. Ο αλλοδαπός δράστης, που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. 

Στις 6 Δεκεμβρίου 2013, είχαν συλληφθεί στην Ηγουμενίτσα δύο Αλβανοί ηλικίας 18 και 19 χρόνων που έκλεψαν τη μοτοσικλέτα ενός 48χρονου και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν συγκρούστηκαν με ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Τότε εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές μοτοσικλετών στην Ηγουμενίτσα, το Γραικοχώρι και τη Νέα Σελεύκεια, τις οποίες η σπείρα πωλούσε ολόκληρες ή σε ανταλλακτικά στην Αλβανία.

Εννέα ημέρες αργότερα, στη γέφυρα Κεστρίνης είχε συλληφθεί ένας ακόμα 18χρονος Αλβανός και δύο συνεργοί του διέφυγαν, εγκαταλείποντας τρεις μοτοσικλέτες τις οποίες είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας. Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις κλοπής μοτοσικλετών από την Ηγουμενίτσα, τον Οκτώβριο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου