Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Συνελήφθη στο Λαζαράτι ο Εσκομπάρ της Αλβανίας...

elas-lyste.blogspot Την ατάκα από τον "Τραμπάκουλα" χρησιμοποίησε όταν τον έπιασαν...

«Εγώ έβοσκα τα πρόβατα εκείθε παραπέρα»..

Ο ίδιος δηλώνει... βοσκός και αρνείται κάθε εμπλοκή με χασισοφυτείες και οργανωμένο έγκλημα.



Η σύλληψή του ήταν θέμα τιμής για την αλβανική κυβέρνηση. Επειτα από πολιορκία τεσσάρων ημερών στον χασισοβολώνα του Λαζαράτι, ο νονός του Λαζαράτι, Ραζίπ Μαχμουτάι, έπεσε στα χέρια της αστυνομίαςΚάτω από τις ισχυρές πιέσεις ξένων πρεσβειών και κυβερνήσεων προς την τότε κυβέρνηση Μπερίσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον Μαχμουτάι σε μπαρ του Λαζαράτι.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών, αλλά με μια απόφαση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Αλφρεντ Μοϊζίου, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, του απένειμε αμνηστία. Ο βαρυποινίτης αποφυλακίστηκε μόλις έναν μήνα μετά τον εγκλεισμό του. Επέστρεψε στο Λαζαράτι, από όπου κατάγεται, και συνέχισε από εκεί να κινεί τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος, σε έναν από τους μεγαλύτερους χασισοβολώνες της Ευρώπης.

Ο Εντι Ράμα, που διαδέχτηκε τον Μπερίσα στην πρωθυπουργία πριν από έναν χρόνο, έθεσε ψηλά στις προτεραιότητές του την επαναφορά του κράτους δικαίου σε αυτήν την περιοχή όπου κυριαρχούσε επί χρόνια η ανομία. Αυτό θα άνοιγε και τις πόρτες της ΕΕ για τη χώρα του. Επειτα από «πολιορκία» τεσσάρων ημερών, στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει εξαπολυθεί ποτέ στο Λαζαράτι, ο Μαχμουτάι παραδόθηκε στην αστυνομία.

Δηλώνει βοσκός...

Γνωστός με το ψευδώνυμο Gate (Πύλη), ο 46χρονος Ραζίπ Μαχμουτάι έχει τέσσερα παιδιά και... πολλές γυναίκες, όπως λένε οι εχθροί του. Ο ίδιος δηλώνει... βοσκός και αρνείται κάθε εμπλοκή με χασισοφυτείες και οργανωμένο έγκλημα. Από την αρχή της αστυνομικής επιχείρησης είχε
«ταμπουρωθεί» σε τριώροφη βίλα, μαζί με άλλα άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

«Δεν έχω καμία σχέση, εγώ έβοσκα τα ζώα», ισχυρίστηκε ο ίδιος μιλώντας τηλεφωνικά σε τηλεοπτικό σταθμό λίγο πριν παραδοθεί.


Πηγή ➤  ethnos

1 σχόλιο: