Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Έμποροι ναρκωτικών και άλλοι κακοποιοί αλωνίζουν την Ήπειρο. Η ΑΛΒΑΝΙΑ...ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!

Συνεχίζει να παραβιάζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας (ιδιοκτησίες, σχολεία, εκκλησίες...), την ώρα που η χώρα μας απλόχερα της παρέχει κάθε στήριξη

Αν δεν συμμορφωθεί,  η Ελλάδα να μπλοκάρει την υποψηφιότητά της για την Ε.Ε.

• Όσοι πίστευαν ότι η αλλαγή Κυβέρνησης στην Αλβανία τον περασμένο χρόνο θα άλλαζε και την Αλβανική πολιτική και κυρίως τη νοοτροπία σε μείζονα ζητήματα, που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα,  διαψεύστηκαν  ήδη οικτρά.
Όσοι επίσης θεωρούν ότι η Αλβανία,  ευρισκόμενη στα πρόθυρα της απόκτησης του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  πρέπει να συμπεριφέρεται ως ένα σύγχρονο, ευνομούμενο κράτος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας,   μέρα με την ημέρα διαπιστώνουν το αντίθετο.
Τα πρώτα θύματα της αναλγησίας που διακρίνει τις Αλβανικές Αρχές και τις Αλβανικές Κυβερνήσεις, είναι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας και η Ήπειρος.

Καταπάτηση δικαιωμάτων
Τα δικαιώματα των Ομογενών μας καταπατώνται, δίχως όπως φαίνεται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη:  Το περασμένο Σάββατο, το Γενικό Συμβούλιο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» συνεδρίασε στους Αγίους Σαράντα και επεσήμανε ορισμένα από αυτά, που είναι: Η υφαρπαγή των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών με την ανοχή του Αλβανικού κράτους.  Η υποβάθμιση των Ελληνικών Σχολείων μέσω της αδιαφορίας έκδοσης των απαραίτητων βιβλίων. Οι  κατεδαφίσεις «αυθαιρέτων» στη Χιμάρα, που γίνονται επιλεκτικά μόνο για ιδιοκτησίες Ελλήνων.  Το πιο πρόσφατο όμως, είναι η σχεδιαζόμενη νέα διοικητική διαίρεση, που στοχεύει στην πλήρη ενσωμάτωση της Χιμάρας με Αλβανικά χωριά με απώτερο στόχο την πλήρη αποδυνάμωση της Ελληνικής της αναφοράς.

Εξαγωγή εγκληματικότητας
Τα προβλήματα όμως δεν σταματάνε και δεν τελειώνουν εντός της Αλβανικής Επικρατείας. Εξάγονται προς την Ελλάδα και ταλαιπωρούν ιδιαίτερα την Ήπειρο,  μέσω της οποίας διέρχονται όλα τα εγκληματικά στοιχεία και γίνεται η διακίνηση του μεγαλύτερου όγκου των ναρκωτικών. Παρά το γεγονός ότι στις αρχές του περυσινού Φθινοπώρου οι Αλβανικές διωκτικές αρχές, είχαν παραδεχτεί δημόσια την ύπαρξη οργανωμένων καλλιεργειών χασίς, εν τούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε. Αντίθετα κατά χιλιάδες διοχετεύονται τα κιλά στην Ελλάδα, με διαμετακομιστικό κέντρο την Ήπειρο. Το χασίς κυκλοφορεί εν αφθονία, σε πόλεις και χωριά διαλύοντας τους νέους και τις οικογένειές τους. Μέχρι και δίπλα από τη στάση του ΚΤΕΛ στην Κακαβιά βρέθηκε προχθές ταξιδιωτικός σάκος με 10 κιλά χασίς! Η θρασύτητα δεν έχει όρια.

Άσυλο σε καταζητούμενους
Εξίσου απαράδεκτη και προκλητική είναι η ανοχή της Αλβανίας στα πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία. Την ίδια ώρα που εκλιπαρεί  τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να της παραχωρήσουν το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, την ίδια ώρα τους «γυρνά την πλάτη» στον πόλεμο κατά της εγκληματικότητας, αδιαφορώντας για διεθνή εντάλματα σύλληψης κλπ. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι όλοι οι Αλβανοί που καταζητούνται, το πρώτο που σκέπτονται είναι να καταφύγουν στη χώρα τους, όπου κανένας δεν τους ενοχλεί! Απόδειξη αυτού, είναι και οι συχνές συλλήψεις στην Κακαβιά φυγόδικων, δραπετών  από χώρες της Ε.Ε. Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι αφού «λούφαξαν» επί χρόνια ανενόχλητοι στην πατρίδα τους, επιχειρούν να συνεχίσουν ξανά τη δράση τους σε άλλα κράτη, με πρώτη φυσικά την Ελλάδα.

Σταυροδρόμι η Ήπειρος
Στην Ήπειρο, οι αναμνήσεις είναι ακόμη έντονες από το περυσινό κυνήγι των επικίνδυνων κακοποιών Ιλίρ Κούπα και Μάριο Κόλα, με τον πρώτο να καταφεύγει στην Αλβανία, να έχει συλληφθεί πρόσφατα, αλλά ακόμη να μην έχει εκδοθεί για τα εγκλήματά του στην Ελλάδα.
Την ίδια διαδρομή επιχείρησαν να ακολουθήσουν προχθές και οι Αλβανοί ληστές των ΕΛΤΑ Καναλλακίου, ο ένας εκ των οποίων, 28χρόνων,  εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κληματιά, έχοντας μαζί του ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ ο συνεργός του αναζητείται στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων. Μόνο για αυτές τις δύο περιπτώσεις, το Ελληνικό Κράτος έχει ξοδέψει ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, στερώντας τους από άλλες δράσεις και υποχρεώσεις.

Η Ελλάδα μόνο δίνει!
Η Ελλάδα από την πτώση του καθεστώτος των Εμβέρ Χότζα- Ραμίζ Αλία, έδειχνε και συνεχίζει ανεξήγητα να δείχνει μια παθητική στάση, προσφέροντας άπειρες φορές υλική βοήθεια στην Αλβανία.   Στήριξε επίσης  την οικονομία της με τη φιλοξενία χιλιάδων πολιτών της- τα πρώτα χρόνια μάλιστα με πλήρη ανοχή ως προς τη νόμιμη παραμονή τους και σωστά έπραξε- αλλά παρά ταύτα,  τα βήματα που γίνονται από την άλλη πλευρά είναι ελάχιστα έως μηδαμινά. Στην πραγματικότητα ποτέ από τους Αλβανούς αξιωματούχους- ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης- δεν έλειψε η … προφορική εκδήλωση καλών προθέσεων, στην πράξη όμως – και μετά την ικανοποίηση διάφορων αιτημάτων μικρών ή μεγάλων- δεν προχώρησε σχεδόν τίποτε!
Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η προκλητικότητά τους είναι εξωφρενική.  Για πολλούς αυτό και σε ό, τι αφορά μείζονα πολιτικά ζητήματα, όπως είναι η υπαναχώρηση από την υπογραφή της συμφωνίας για την Α.Ο.Ζ., με πρωταγωνιστή τον σημερινό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, οφείλεται και στην αυξανόμενη επιρροή που ασκεί πλέον η Τουρκία προς τη γείτονα χώρα, απόρροια της οποίας είναι και η έξαρση των ανιστόρητων ισχυρισμών – που περιλαμβάνονται μάλιστα και στα σχολικά βιβλία- για την «Αλβανική παραθαλάσσια ζώνη Θεσπρωτίας- Πρέβεζας».

Αδιαφορεί για τις διεθνείς συνθήκες
Η καταπάτηση των διεθνών συνθηκών και η αδιαφορία εφαρμογής διεθνών συμβάσεων, είναι όμως υπεράνω των συνεργασιών μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας. Και η Ελληνική Κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αναδείξει την Αλβανική υστεροβουλία ενώπιον των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ζητήσει από την Αλβανία  να τοποθετηθεί και να δεσμευτεί ενώπιον όλων για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και  την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και σε διαφορετική περίπτωση να μπλοκάρει τις διαδικασίες.

Η Τσεχία δείχνει το δρόμο…
Ήδη η προοπτική ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην Ε.Ε. αρχίζει να συγκεντρώνει  αντιδράσεις από χώρες που διαπιστώνουν ότι δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, αλλά δεν περιορίζονται όμως σε απλές … συστάσεις όπως προβαίνουν διαχρονικά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις. Μόλις προχθές η Τσεχία προειδοποίησε την Αλβανία ότι είναι έτοιμη να μπλοκάρει την υποψηφιότητά της για την Ε.Ε. λόγω αφαίρεσης άδειας από τσέχικη εταιρία που είχε επενδύσει στην παραγωγή ενέργειας στην Αλβανία!
Είχε προηγηθεί πριν ένα χρόνο και αρνητική απόφαση της Ολλανδικής Βουλής για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία και εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλες χώρες που δεν πρόκειται να συναινέσουν για διάφορους λόγους στην υποψηφιότητα της γειτονικής μας χώρας.
Αν λοιπόν οι Ευρωπαίοι Εταίροι, για ήσσονος ζητήματα - σχετικά με όσα αντιμετωπίζει η χώρα μας – ετοιμάζονται να ανάψουν «κόκκινο» στην Αλβανία, η Ελλάδα με τόσα ανοικτά θέματα σε βάρος της, είναι αδιανόητο να πρωταγωνιστεί στον αγώνα ένταξής της στην Ε.Ε. και να μην θέτει ως προαπαιτούμενο την έμπρακτη αλλαγή στάσης εκ μέρους της Αλβανικής Κυβέρνησης.

proinoslogos,gr

1 σχόλιο:

  1. Αγαπιτοι μου φίλοι ,το μόνο που ενδιαφέρει των βενιζελο ειναι τα οικονομικά συμφέροντα των κολλιτον του στην Αλβανία τίποτε άλλο ,και γιαυτο αλλοστε θέλει την Αλβανία στην Ευρώπη ,όσο για εμάς χεστικε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή