Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αλβανία: Έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών από το Στρατό


Η πλειοψηφία στο αλβανικό κοινοβούλιο ζήτησε τη σύσταση μια ερευνητικής επιτροπής, ώστε να δοθούν πλήρεις εκθέσεις για την καταγγελία αξιωματούχων και πολιτικών εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ότι ο Στρατός με τις υποδομές του προβαίνει σε εγκληματικές δραστηριότητες ήτοι σε «μεταφορά ναρκωτικών».
Το αίτημα κατατέθηκε από τα δύο κόμματα Σοσιαλιστικό Κόμμα – SP και το SMI, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που διακοινώθηκε από τον βουλευτή της σοσιαλιστικής ομάδας Taulant Balla.

«Τα πλήρη κίνητρα και οι λόγοι καθώς όσοι εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εικόνα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας που είναι μέλος του NATO,  είναι απαραίτητα να διευκρινισθούν», αναφέρει η δήλωση.

Με τη σύσταση της επιτροπής, η πλειοψηφία έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για την αλήθεια ή την αναλήθεια των ισχυρισμών αυτών.

 «Θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με τη δέσμευση ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει στόχο να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της χώρας και ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις από τη διαφθορά», ανέφερε ο Balla, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα του Σέκουλι.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου