Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ερντογάν: Άνευ όρων υποστήριξη στην Αλβανία


Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι- Ditmir Bushati, έγινε δεκτός από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν-Recep Tayyip Erdoğan.
Στη συνάντηση οι δύο συνομιλητές εξέφρασαν επαίνουν για το έργο που πραγματοποιείται στην εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός  της Τουρκίας διαβεβαίωσε τον Αλβανό υπουργό για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων στους τομείς των υποδομών, της γεωργίας και του τουρισμού, τομείς που θα επηρεάσουν άμεσα την απασχόληση και τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης.

Ο Μπουσάτι  ενημέρωση τον Τούρκο πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία και στην αλβανική κυβέρνηση και υπέβαλε τις απόψεις για την προώθηση στρατηγικών σχεδίων στην περιοχή, με την υποστήριξη των διεθνών εταίρων.

Ο  πρωθυπουργός Ερντογάν εξέφρασε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Τουρκίας για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Τουρκίας στην περιοχή και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Αλβανία στο άμεσο χρονικό διάστημα.

--

1 σχόλιο:

  1. οι αλβανοι παντα θα υποστιρζονται απο τους τουρκους τους σαουδαραβες και απο αλλους μουσουλμανους στον κοσμο και μπραβο τους γιατι εχουν μαθει να αγαπουν τα ομοθρησκα αδελφια τους στην Αλβανια.Εμεις οι Εμεις οι Ελληνες Βορειοηπηρωτες ειμαστε αυτα 20 χρονια εγκαταλελημενοι στη μοιρα μας στην Αλβανια και στην Ελλαδα.Το ελλαδικο (παρα)κρατος και ψωροελλαδιτες καρεκλοκενταυροι στα διαφορα γραφεια εκτος απο εγκληματικη αμελεια μας εδειξαν το πιο σκληρο τους πρωσοπο ολα αυτα τα χρονια που βρισκομασταν στην ελλαδ(ισταν)αρα τους σαν να ειμασταν σκουπιδια.Το ελλαδικο (παρα)κρατος και οι ψωροελλαδιτες του δεν εδωσαν ουτε τη μιση υποστηριξη στους Βορειοηπειρωτες ολα αυτα τα χρονια σε σχεση με την υποστηριξη που παρειχε η τουρκια στους αλβανους ολα αυτα τα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή