Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

«Φωτιά» ο Ιούλιος για την τοπική ΕΛΑΣ… Μαζί με την επιχείρηση για τους δραπέτες εξιχνιάστηκαν άλλες 81 υποθέσεις

Ο Ιούλιος ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες της τοπικής αστυνομίας. Μπορεί το μεγαλύτερος μέρος των δυνάμεων να μετείχε στην μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων όμως κατά τον ίδιο μήνα έγιναν άλλες 669 συλλήψεις και εξιχνιάστηκαν συνολικά 81 υποθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν και την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται σε καθημερινή βάση αλλά και την αρτιότητα στην οργάνωση όλων των τοπικών υπηρεσιών, η οποία είναι πολύ σημαντική κι αποδεικνύει ότι μπορούν να υπάρχουν άριστα αποτελέσματα ακόμη και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.
Ο μηνιαίος απολογισμός που ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου για τον μήνα Ιούλιο είναι πράγματι από τους πιο ενδιαφέροντες. Όχι μόνο για τους αριθμούς που περιέχει αλλά γιατί δείχνει έμπρακτα πως η Αστυνομία παράλληλα με την μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των Μάριαν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, δούλευε με μεθοδικότητα σε όλα τα μέτωπα.
Αναδεικνύεται λοιπόν η συνέπεια η οποία δεν είναι αποτέλεσμα τύχης ή συμπτώσεων αλλά είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικότητας, της οργάνωσης και του επαγγελματισμού που διακρίνει αστυνομικούς κι αξιωματικούς της περιοχής.
Στο διάστημα του Ιουλίου λοιπόν συνελήφθησαν συνολικά 669 άτομα εκ των οποίων οι 452 είναι λαθρομετανάστες. Δύο συλλήψεις αφορούν σε ληστεία, τέσσερις σε σύσταση εγκληματικής ομάδας, είκοσι σε παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 32 σε κλοπές και διαρρήξεις ενώ αξιοσημείωτο είναι πως έγιναν 12 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Τον ίδιο μήνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 81 υποθέσεις. Οι περισσότερες, 34 συνολικά αφορούν σε κλοπές και διαρρήξεις, οι δύο σε ληστείες, 18 διακίνηση και χρήση ναρκωτικών , 14 παράνομη απασχόληση αλλοδαπών και οκτώ παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
• Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, η ένοπλη ληστεία που έγινε την 21-05-2013 σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Ανθούσα Πρέβεζας. Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην ληστεία, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών της ληστείας, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
• Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Περιφέρειας Ηπείρου, επιπλέον τρεις κλοπές σε σπίτι, αποθήκη και εργοστάσιο που έγιναν σε περιοχές των Ιωαννίνων, οι οποίες διαπράχθηκαν από τα μέλη σπείρας, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες σε σπίτια στους Ραψαίους και τη Ζωοδόχο Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος Αλβανός, μέλος της σπείρας, είχε συλληφθεί και κρατείται ήδη στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, ενώ τα υπόλοιπα μέλη έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
• Συνελήφθησαν την 16-07-2013 στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, δύο υπήκοοι Αλβανίας (ένας άνδρας και μία γυναίκα), οι οποίοι εισήγαγαν στη χώρα μας ναρκωτικές ουσίες, μέσα σε κρύπτη που είχε διαμορφωθεί στο αυτοκίνητό τους με σκοπό την απόκρυψη και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε κάνναβη, βάρους 10 κιλών και 755 γραμμαρίων.
• Συνελήφθη την 19-07-2013 στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος άνδρας, ο οποίος στο σπίτι του είχε (809) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων (για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή) και πλήθος έγχρωμων φωτοαντιγράφων ιατρικών συνταγών.
• Την 21-07-2013 εντοπίστηκε στη γέφυρα Νεράιδας Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη βάρους 157.240 γραμμαρίων), ο οποίος και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
• Εξαρθρώθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές του Νομού Άρτας. Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, μέλη της οργάνωσης, τη στιγμή που μετέφεραν κλοπιμαία κρυμμένα σε αυτοκίνητο με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δύο συνεργών τους, που αναζητούνται. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η αφαιρεθείσα λεία εκτιμάται ότι ξεπερνά σε αξία το χρηματικό ποσό των -220.000- ευρώ.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου