Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η ξαφνική καταιγίδα εγκλώβισε 80 λουόμενους σε παραλία των Αγίων Σαράντα.BINTEO

Η επιχείρηση διάσωσης των 80 λουομένων.
H ξαφνική αλλαγή του καιρού που συνοδεύτηκε από καταιγίδα με δυνατούς ανέμους, εγκλώβισε χθες 80 λουόμενους για περίπου 3 ώρες στην Παραλία "Καθρέφτες" κοντά στα Εξαμίλια των Αγίων Σαράντα.  Νέοι, αλλά και οικογενειάρχες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά,  βρέθηκαν περικυκλωμένοι από την αγριεμένη ​​θάλασσα από τη μια πλευρά και από την άλλη από τα βράχια που μετά βίας είναι βατά ακόμη και σε κανονικές συνθήκες.

Το δρομάκι που σε οδηγεί στην παραλία αυτή μέσα από τα βράχια, καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την παραλία αυτή που είναι από τις πιο "παρθένες" στους Αγίους Σαράντα. Τα βραχώδη και τα υδάτινα εμπόδια, σε συνθήκες ηρεμίας της θάλασσας, ξεπερνιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. 
Αλλά όταν χθες το απόγευμα, ξαφνικά η θάλασσα αγρίεψε , οι 80 άνθρωποι που βρέθηκαν στην απομονωμένη παραλία εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν.

Στις χθεσινές συνθήκες, η περιπέτεια μετατράπηκε σε κίνδυνο.Οι 80 λουόμενοι, μεταξύ των οποίων 10 γυναίκες και πέντε παιδιά, βρέθηκαν απομονωμένοι μετά την ξαφνική αλλαγή του καιρού. Η αναχώρησή τους ήταν επίσης μια επικίνδυνη και αδύνατη περιπέτεια κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έδαφος έχει απότομες πλαγιές και η θάλασσα είχε πολλά μποφόρ, Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς και η αστυνομία μέσω των κινητών τηλεφώνων και του "Facebook", αφού υπήρχε σύνδεση στο internet. 

Μετά την ειδοποίηση, η συνοριακή αστυνομία, αυτή της Δημόσιας Τάξης και η άμεση δράση κατέφθασαν στην παραλία για να εκκενώσουν τους 80 λουόμενους. H ακτοφυλακή, με τη λέμβο και το σκάφος της συνοριακής αστυνομίας και με άλλες χερσαίες δυνάμεις, προσπάθησαν αρκετές φορές να εκκενώσουν τους λουόμενους, αλλά ήταν αδύνατο. Το σκάφος δεν μπορούσε να πλησιάσει πιο πολύ από 60 μέτρα από την ακτή, διότι, από τη μανία των κυμάτων κινδύνευε να πέσει πάνω στα  βράχια. Ο μόνος τρόπος για παροχή βοήθειας, ήταν από το έδαφος. Έτσι σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τα σχοινιά για να απομακρυνθούν από την ερημική παραλία, σκαρφαλώνοντας στα βράχια. Αλλά όταν ήρθε η αστυνομία «ανακάλυψε» ότι δεν είχε τα σχοινιά που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις διάσωσης και εκκένωσης. Σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές αυτού του γεγονότος τα σχοινιά  αντικαταστάθηκαν με σωλήνες νερού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου