Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Δείτε πώς μετέφεραν χασίς από την Αλβανία στη Κρήτη - Συνελήφθη ένας Αλβανός και δύο Έλληνες


Σημαντικό πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών κατάφεραν οι διωκτικές αρχές στο Νομό Ηρακλείου που ύστερα από μια συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν συνολικά τρία άτομα (δείτε εδώ), μέλη κυκλώματος που όπως αποκαλύφτηκε εισήγαγαν χασίς από την Αλβανία και το διακινούσαν στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, είχαν την πληροφορία ότι δύο άτομα, ένας 57χρονος ημεδαπός, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, και ένας 20χρονος Αλβανός,  που ταξίδευαν από τον Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου, εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αποκαλύφτηκε οι δύο άντρες ταξίδεψαν με διαφορετικά πλοία για να μην γίνουν στόχος, και έρχονταν στην Κρήτη για να συναντήσουν έναν 24χρονο ημεδαπό, με καταγωγή από από τα Ζωνιανά, προκειμένου να "σπρώξουν" 16 περίπου κιλά χασίς στο νησί.

Μάλιστα η οικογένεια του 24χρονου είχε απασχολήσει στο κοντινό παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υπόθεση κατοχής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ύστερα από διακριτική παρακολούθηση και με τη συνεργασία της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα τον 57χρονο, καθώς σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ενοικιαζόμενο), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε δέματα, τα οποία περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους, δεκαέξι κιλών και ενενήντα έξι  γραμμαρίων (16.096 Kgr).

Ο τελευταίος δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του 20χρονου, με τον οποίο διατηρούσε επαφές του έδωσε το δέμα μιας και θα ταξίδευε στη Κρήτη προκειμένου να το παραδώσει στον γιο του.

Ο ίδιος διατείνεται ότι δεν είχε γνώση για το τί βρίσκεται μέσα στο δέμα, αν και όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, η μυρωδιά από το χασίς ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Στη συνέχεια ο 57χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε δημοτικό πάρκινγκ στην παραλιακή του Ηρακλείου όπου είχε οριστεί το προγραμματισμένο ραντεβού με τον 24χρονο Ζωνιανό.

Εκεί, μέσα στο φορτηγό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ίδιο αλλά και τον 20χρονο Αλβανό και τους συνέλαβαν.

Ο νεαρός από την Αλβανία δήλωσε στους αστυνομικούς ότι γνώριζε για την ύπαρξη του πακέτου και για την ακρίβεια είχε αναλάβει, σε συνεννόηση με τον πατέρα του, να "σπρώξει" τα 16 κιλά χασίς στο νησί προς 50.000 ευρώ περίπου.

Φαίνεται μάλιστα ότι είχε «κεντρικό» ρόλο στην όλη υπόθεση, καθώς καθόριζε τις επιμέρους ενέργειες της διακίνησης και τα χρηματικά ποσά της παράνομης συναλλαγής.

Επισης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 24χρονου, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Χερσονήσου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις  αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 20,5 γραμμαρίων.

Εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και για το λόγο αυτό συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις.

Τα σχέδια τους όμως ανατράπηκαν χάρη στην επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση που αποτελεί "χαστούκι" σε μιας νέας μορφής οργανωμένου εγκλήματος, όπου ναρκωτικά εισάγονται από την γειτονική χώρα και διακινούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στη Κρήτη.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου