Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Έκδοση στην Αλβανία του φερόμενου δολοφόνου αξιωματικού



  • 0
     
 Έκδοση στην Αλβανία του φερόμενου δολοφόνου αξιωματικούΟ κατηγορούμενος, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, είχαν συλληφθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου – λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία – σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης
Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το αίτημα των αλβανικών αρχών για την έκδοση του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του ανώτατου αξιωματικού της αλβανικής αστυνομίας Ντριτάν Λαμάι.

Ο κατηγορούμενος, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, είχαν συλληφθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου – λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία – σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και στην κατοχή τους είχαν βρεθεί όπλα και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για Αλβανό επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να ασχολείται – μεταξύ άλλων – με τυχερά παιχνίδια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και να είχε “προηγούμενα” με τον δολοφονηθέντα αξιωματικό.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε, δια του δικηγόρου του, τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για “πολιτική δίωξη” λόγω της ανάμειξής του στα πολιτικά πράγματα της Αλβανίας και άσκησε έφεση.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της υπόθεσης για την αλβανική κοινή γνώμη είναι το γεγονός ότι, από νωρίς το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκονταν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία αλβανικών ΜΜΕ.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου