Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μπλόκο στα σύνορα για τους 8 Αλβανούς κακοποιούς





Οι Αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα στην περιοχή μας προκειμένου να αποκλείσουν το ενδεχόμενο οι φυγάδες κακοποιοί να διαφύγουν της σύλληψης περνώντας τα σύνορα και βρίσκοντας… άσυλο στην πατρίδα τους.
Ένας απ’ τους οκτώ καταζητούμενους Αλβανούς, ο 36χρονος Μάρκο Κόλα, υπήρξε κι ένας εκ των δραστών της ληστείας που σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών και της ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς που ακολούθησε στα Ίσθμια, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα μια άτυχη 25χρονη κοπέλα.
Είχε παρελθόν
Ο δράστης που ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη, στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίρες, αστυνομικών τότε, ένας πολίτης. Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Σολωμό Κορινθίας και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί, ένα μαύρο όχημα τύπου τζιπ. Το όχημα επρόκειτο να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά.
Μέλη σε συμμορίες
Οι Αλβανοί δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, εκτός από την πλούσια δραστηριότητά τους στην παρανομία, φαίνεται πως ανήκουν σε συμμορίες, των οποίων τα μέλη δεν έχουν εντοπιστεί και πιθανότατα εμπλέκονται στην απόδραση.
*Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν τον ρόλο που ενδεχομένως να έχουν διαδραματίσει οι Κάλα Κλεμέντ, 25 ετών, και Μουράτι Αντμίρ, 47 ετών, που ανήκαν σε πολυμελή συμμορία αλβανών και Ελλήνων κακοποιών. Η συμμορία που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής, κατηγορήθηκε για εννέα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες, από τις οποίες αφαίρεσαν ποσά που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ. 
Επιπλέον η δράση τους συμπεριλαμβάνει δέκα κλοπές από κατοικίες και κλοπές οχημάτων, ενώ διέθεταν οργανωμένο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και άλλα όπλα. 
*Ο 36χρονος δραπέτης Μαριάν Κόλα ή Μαρζάν είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς, τον Φεβρουάριο του 2010 στον Βύρωνα όπου σκοτώθηκε ένας 25χρονος συμπατριώτης του. 
*Ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ είχε κατηγορηθεί τον Ιούλιο του 2011 ως αρχηγός σε πολυμελή συμμορία Αλβανών, που λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή του Βόλου. Στη δράση τους συμπεριλαμβάνεται και η δολοφονία 55χρονης γυναίκας.
*Ο 35χρονος καταζητούμενος αλβανός δραπέτης Τρεμπέτα Ερμάλ ή Λιτόρ που είχε δοκιμάσει ξανά να αποδράσει, είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012 για συμμετοχή σε ληστείες τραπεζών.
*Τέλος, ο 24χρονος Λίκα Έντισον και ο 31χρονος Σουλάχ Φάτος είχαν συλληφθεί την περίοδο 2011-2012 για κλοπές και ληστείες, ενώ ο 27χρονος Κούπα Ιλίρ για διακίνηση όπλων και εκρηκτικών στη Θήβα.
Πηγή:proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου