Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

To ΚΕΑΔ ενώνει τις ψήφους με το ΔΚ στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή

Ο Γιάννης Γιάννης του ΚΕΑΔ, κατά την έγκριση των αλλαγών στον Εσωτερικό Κανονισμό της ΚΕΕ ψήφισε υπέρ της συμπολίτευσης.

Αν το 2011 το ΣΚ είχε την ευκαιρία να αναγκάσει τη συμπολίτευση για την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τις πράξεις που απαιτούν ειδική πλειοψηφία, στις φετινές βουλευτικές εκλογές η επιλογή αυτή φαίνεται χλωμή.
Τα σημάδια κρίσης στις σχέσεις ΚΕΑΔ - Σοσιαλιστικού Κόμματος αντανακλούνται και μεταξύ των μελών της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.Το μέλος Γιάννης Γιάννης, που προτάθηκε από το ΚΕΑΔ,, κατά την έγκριση των αλλαγών στον Εσωτερικό Κανονισμό της ΚΕΕ καταψήφισε την πρόταση της Albana Shtylla κρατώντας την ίδια στάση με τους άλλους τέσσερις εκπροσώπους που προτάθηκαν από το ΔΚ. 
Οι ειδικές αποφάσεις στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή λαμβάνονται με τέσσερις ψήφους, αλλά οι πιο σημαντικές αποφάσεις απαιτούν ειδική πλειοψηφία. Η χθεσινή ψηφοφορία έδειξε ότι η διαμόρφωση του ιδρύματος που ασχολείται με τη διαχείριση των εκλογών μπορεί να αλλάξει και από τις δύο πολιτικές πλευρές . Σε περίπτωση που το ΚΕΑΔ θα φύγει από τον αριστερό συνασπισμό, η συμπολίτευση θα έχει την ευκαιρία να λάβει όλες τις αποφάσεις. Ακόμα και στην δεξιά πτέρυγα  θα αρκούσε μια απομάκρυνση του LSI από το ΔΚ, για να μπει σε μια  σε χαοτική κατάσταση η ΚΕΕ. Σε αυτήν την περίπτωση οι δεξιοί θα έχαναν την πλειοψηφία η οποία θα περνούσε στους αριστερούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου