Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η μεγάλη κομπίνα που έστησε ο δημοσιογράφος «μαϊμού»



DHMOSIOGRAFOS
Μία απίστευτη κομπίνα, από την οποία φέρεται να έχει αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά, είχε στήσει στα Ιωάννινα ο 38χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος παρίστανε τον δημοσιογράφο. Ο 38χρονος συνελήφθη ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων κι αφού στο ενδιάμεσο είχε σηκώσει στην κυριολεξία όλο το σπίτι, μέρος του οποίου του είχε παραχωρηθεί για διαμονή.

Η μεγάλη κομπίνα που είχε στήσει ο 38χρονος αφορούσε στη διοργάνωση σεμιναρίων τα οποία δήθεν θα πραγματοποιούνταν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων. Τα σεμινάρια θα απευθύνονταν σε όσους μέσα από ένα δίμηνο πρόγραμμα ήθελαν να....εξασφαλίσουν μία επιτυχημένη καριέρα σε όλους τους κλάδους της δημοσιογραφίας. Για να προσελκύσει τα θύματά του ο 38χρονος είχε καταχωρήσει σχετική αγγελία στον τοπικό τύπο μέσω της οποίας υπόσχονταν και εξασφαλισμένη εργασία. Φυσικά από τα υποψήφια θύματα, τα οποία, σύμφωνα με στοιχεία ξεπερνούν τα εξήντα, εισέπραττε το ποσό των τριακοσίων ευρώ.

Η αγγελία που ο 38χρονος διαφήμιζε την κομπίνα του ανέφερε: «Δημοσιογραφική εταιρεία παραχωρεί σεμινάρια δημοσιογραφίας σε αρχάριους βάσει των οποίων οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν εξασφαλισμένα εργασία και πτυχίο λόγω προγράμματος ΕΣΠΑ. Οι θέσεις εργασίας έχουν ως εξής:
α) Παρουσιαστής
β) Αρθρογράφος
γ) Ρεπόρτερ
δ) Ραδιοφωνικός παραγωγός
ε) Τεχνικοί (εικονολήπτες, ηχολήπτες, φωτογράφοι)
Οι εν λόγω παραπάνω θέσεις έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού, τύπου (τοπικής εφημερίδας) και web channel (διαδικτυακό κανάλι).
Τα σεμινάρια διαρκούν 2 μήνες συν ένα μήνα εξειδίκευση από επαγγελματίες σε όλες τις παραπάνω θέσεις. Η αμοιβή είναι 700 ευρώ μεικτά συν μπόνους. Βιογραφικά και στοιχεία επικοινωνίας στο: vasmadh@yahoo.gr μέχρι 15 Φεβρουαρίου».
Η 15η Φεβρουαρίου παρήλθε, τα σεμινάρια δεν ξεκίνησαν ποτέ, τα χρήματα που είχε εισπράξει από τα θύματά του έκαναν φτερά και στη συνέχεια αφού άδειασε το σπίτι της 45χρονης που του είχε παραχωρηθεί παίρνοντας αντικείμενα αξίας άνω των 130 χιλιάδων, εξαφανίστηκε και ο ίδιος.
Μέχρι την ώρα που από την κλοπή αυτή άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης που οδήγησε στη σύλληψη του κατά φαντασίαν δημοσιογράφου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου