Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ξέρας: Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να προσλαμβάνουν άτομα με ειδικές ανάγκες



Ξέρα Anisa-140 113-SΟ Υπουργός Εργασίας , Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, κ. Σπύρος Ξέρας, απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να εφαρμόσουν το νόμο και να προσλάβουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ο  υπουργός κ. Ξέρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη να προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου για ειδικές ανάγκες, στο θεσμό  του Συνηγόρου του Πολίτη ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.

  Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ο θεσμός στον οποίον αυτός είναι επικεφαλής έχει λάβει μια τέτοια πρωτοβουλία  πριν από πολύ καιρό, παραπέμποντας στην ειδικό στην  Τεχνική Γραμματεία για ειδικές ανάγκες του Υπουργείου Εργασίας, κα. Anisa Proda, η οποία είναι ένα κορίτσι με προβλήματα όρασης.

Η Anisa Prodα, η οποία έλαβε μέρος στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Εργασίας ζήτησε μεγαλύτερη υποστήριξη για τα άτομα με αναπηρία για την ένταξή τους,  ενσωμάτωση η οποία  γίνεται πιο πραγματική, ιδίως μέσω της απασχόλησης.

«Σας εγγυώμαι ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, θα είναι διαθέσιμο και θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που ενθαρρύνει και προωθεί την απασχόληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες», τόνισε  ο υπουργός κ. Ξέρας.


Αναφορικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, η Anisa Proda, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά αγόρια και κορίτσια αυτής της κατηγορίας που έχουν την ικανότητα και την προετοιμασία για να αναλάβουν με επιτυχία την εκτέλεση των εργασιών σε διαφορετικούς τομείς, αλλά συχνά πρόβλημα γι' αυτούς αποτελεί το ότι δεν έχουν «τέλειο»  βιογραφικό σημείωμα.


«Εσείς αγαπητοί εργοδότες,. εκπρόσωποι των δημόσιων θεσμών, είτε στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να βοηθήσετε. ώστε εγώ και και όλοι οι άνθρωποι με αναπηρίες να μπορεί να δημιουργήσουμε εξαιρετικά βιογραφικά δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας, να μην αγνοηθούν τα πτυχία μας  και  ολόκληρα χρόνια επενδύσεων που έχουμε κάνει μελετώντας να αξιολογηθούν ", δήλωσε ο Proda , ειδικός στην  Τεχνική Γραμματεία, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου