Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η Αλβανική Αστυνομία... θυμήθηκε να πιάσει εμπόρους ναρκωτικών!

Τόσα χρόνια δεν ασχολούνταν - Καθόλου τυχαίες οι επιτυχίες της

• Kι όμως επιτυχίες στον τομέα διακίνησης ναρκωτικών έχει και η Αλβανική αστυνομία! Έτσι, όπως ανακοίνωσε, τις τρεις τελευταίες ημέρες κατέσχεσε περισσότερα από 880 κιλά χασίς και περίπου 500 γραμμάρια κοκαΐνης που προορίζονταν να διοχετευθούν στην Ελλάδα φυσικά αλλά και στην Ιταλία!

Οι επιτυχίες αυτές των αρχών στη γειτονική χώρα έρχονται σε μία… πονηρή εποχή, καθώς ως γνωστόν η Αλβανία επιδιώκει να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ένταξής της στην Ε.Ε.. Δεν μπορεί λοιπόν να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι οι συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών έγιναν τώρα, ενώ προηγουμένως κυριαρχούσε η… απόλυτη σιωπή.
Η γειτονική χώρα αποτελεί μία κυριολεκτική «δεξαμενή» παραγωγής ουσιών. Από αυτές μεγάλες ποσότητες περνούν κάθε εβδομάδα σταθερά τα Ελληνο – Αλβανικά σύνορα και διοχετεύονται όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα –κατά καιρούς έχουν συλληφθεί διακινητές στο Αγρίνιο, την Κόρινθο κ.α..

Τα λεφτά ήταν… πολλά!
Θα μπορούσε η Αλβανική αστυνομία να βάλει ένα φρένο τα τελευταία χρόνια στην εξαγωγή ολόκληρων τόνων χασίς και κοκαΐνης προς τη χώρα μας ή άλλους προορισμούς; Σίγουρα ναι, όμως τα… λεφτά ήταν πολλά και δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα, όπως συμβαίνει τώρα.
Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να παρέμβουν σε περιοχές όπου καλλιεργούνται μεγάλες εκτάσεις με κάνναβη και να τις διαλύσουν μία και καλή, όμως δεν το έχουν κάνει. Ο «Π.Λ.» έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο τι γίνεται στο Λαζαράτι του Αργυροκάστρου, όπου μόλις τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση, η οποία κατέληξε στο να ξεριζωθούν περίπου 3.000 δενδρύλλια κάνναβης! Κάτι που δεν είχε γίνει άλλη φορά στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι το Λαζαράτι βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο επίκεντρο υποθέσεων καλλιέργειας ναρκωτικών, κ.α. παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι επιτυχίες
Όσον αφορά τώρα την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας για τις πρόσφατες επιτυχίες της, ξεχωρίζει η σύλληψη μιας 60χρονης γυναίκας που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε οχηματαγωγό για την Ιταλία έχοντας κρύψει στο… αιδοίο της 500 γραμμάρια κοκαΐνης!
Παράλληλα, στη διάρκεια μιας επιχείρησης στους Άγιους Σαράντα και στο Αργυρόκαστρο, η αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 600 κιλά χασίς και συνέλαβε τουλάχιστον δύο λαθρεμπόρους, ενώ την ίδια ημέρα κατασχέθηκαν περισσότερα από 187 κιλά ναρκωτικών, κρυμμένα μέσα σ' ένα φορτηγό που επρόκειτο να μεταφερθεί με οχηματαγωγό στην Ιταλία,
Τέλος, στην Τροπόγια της βόρειας Αλβανίας, η αστυνομία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε δεκάδες φυτά κάνναβης και κατέσχεσε περισσότερα από 94 κιλά της ουσίας αυτής έπειτα από έρευνες σε σπίτια πολλών υπόπτων.



proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου