Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκλεισμοί για ντόπινγκ στην άρση βαρών.Η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών αποκλείει την Αλβανία.

Οι Αλβανοί αρσιβαρίστες αποκλείστηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών από όλες τις δραστηριότητες. Ο αποκλεισμός τους τέθηκε σε ισχύ από τις 3 Αυγούστου. Αιτία είναι η χρήση  απαγορευμένων ουσιών από τρεις αρσιβαρίστες.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν αυτή του Hysen Plaku, ο οποίος αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες  του «Λονδίνου 2012». Ενώ πιο πριν, ως εκ τούτου, ο Erkand Qerimaj έχασε τον  τίτλο του  Πρωταθλητή Ευρώπης, τον οποίο πήρε στο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Τουρκία. Ο Qerimaj βγήκε πρωταθλητής  Ευρώπης στην κατηγορία των 77 kg στην Αττάλεια, αλλά μετά τη  διαπίστωση ότι είχε χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες, έχασε τον τίτλο.
Η αναστολή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2012. Με αυτόν τον τρόπο, η Αλβανία θα χάσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, που θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβακία στις  17 - 22 Σεπτεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τους νέους, που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ από 29 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου, καθώς και το  Μεσογειακό Κύπελλο, που θα διεξαχθεί στην Ιταλία στις 7-8 Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου