Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Φωτορεπόρτερ από τους Αγίους Σαράντα έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα!


Έχει παράπονο, που οι Έλληνες τον θεωρούν Αλβανό...Ο Αλέξανδρος Γκιώνης, γεννήθηκε στο νοτιοδυτικό άκρο της Αλβανίας, στους Άγιους Σαράντα στη δεκαετία του ‘60. Το 1991, βρέθηκε στην Κατερίνη και από εκείνη τη χρονική στιγμή, μετρά 21 ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα. Ο ίδιος νιώθει περήφανος για την ελληνική του καταγωγή, ωστόσο το ελληνικό κράτος δεν την αναγνώρισε ποτέ. «Στα ξένα νιώθω Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος». Το παράπονό του είναι ότι εδώ τον θεωρούν Αλβανό. Στην Κατερίνη, ένας επαγγελματίας φωτογράφος τον προσέλαβε ως
βοηθό του. Στην Θεσσαλονίκη, όπου και πραγματοποίησε το επόμενό του βήμα. Προηγήθηκε ένα διάλειμμα για μαθήματα φωτογραφίας στην Αθήνα και με την επάνοδό του στη Βόρεια Ελλάδα, εμφανίζεται στο πλευρό του Γιάννη Κυριακίδη. Ενός από τους σημαντικότερους φωτορεπόρτερ στην Ευρώπη. Δίπλα στον μετρ της φωτογραφίας, ανδρώνεται και τελειοποιεί την τεχνική του. Άμεσα, ξεκινά συνεργασία με αναρίθμητα έντυπα μέσα, ξεχωρίζοντας αυτή με την «Καθημερινή».


katoci.com

5 σχόλια:

  1. emeis oi borioipirotes xwris patrida EIMASTAN STIN ALBANIA, TO IDIO KAI STIN ELLADA...ZESTASIA DE NIOTHOUME POUTHENA, SAN OI GYFTOI ENA PRAGMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς οι Β/ηπειρώτες τους έχουμε γραμμένους όλους τους κομπλεξικούς και τους αγράμματους φερόμενους "τυρκογλου" που θεωρούν την Ελλάδα και τον ελληνισμό μονοπώλιο τους.
    Μόνο για ένα πράγμα στεναχωριέμαι:
    Δεν είδα ακόμα μια είδηση που να λέει π.χ.
    1-Βορειοηπειρώτης ξυλοκόπησε άγρια Ελλαδίτη που τον αποκάλεσε "Αλβανό".
    2- Β/ηπειρώτης, έσπασε τα δόντια και μαύρισε το αριστερό μάτι με γροθιές σε υπάλληλο του υπουργείου δημόσιες τάξης , διότι εκείνος τον είπε "Αλβανό"
    3- Βορειοηπειρώτης, ζώθηκε με εύφλεκτο υλικό και έχοντας πυρίτιδα στην κατοχή του απειλεί να τινάξει στον αέρα τα γραφεία των Αλλοδαπών στην Αλεξάνδρας, διότι δεν του έχουν δώσει την ελληνική υπηκοότητα εδώ και 20 χρόνια τώρα.
    Τέτοια να ακούς και να δεις πως σε λίγο καιρό θα σταματήσουν όλα τα μαρτύρια. Και άσε τις γυφτιές που γράφεις εσύ από πάνω. Είμαστε περήφανη ράτσα, αλλά παραείμαστε ευγενικοί. Κατάλαβες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερω περιπτωσεις που εχον γινει κι αυτα που λες, αλλα κατα καποιο περιεργο τροπο δεν τα δημοσιευουν.κατ θα ξερουν αυτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ "ΣΠΑΘΑΤΟΣ"..ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΛΕΣ ? 20 ΧΡΟΝΙΆ ΤΑΛΑΙΠΩΡΊΑ ,ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΚΆΘΕ ΚΑΘΊΚΙ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟ ΕΛΛΑΔΙΤΗ , ΠΑΡΑΧΩΡΉΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΥΠΟΜΟΝΉ ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΗ ,ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ , ΑΝΑΣΦΆΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΊΑ , ΤΗΝ ΣΎΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΠΟΥ ΚΌΠΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ, ΦΑΓΩΜΆΡΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ, ΣΚΟΡΠΙΣΜΈΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΌΜΜΑΤΆ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΑΝ , ΤΡΕΧΑΛΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ,ΟΠΟΥ ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΠΡΩΤΟΙ, ΤΡΈΧΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΔΗΓΜΑ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ "ΧΑ" ,ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΣΟΥ ΛΕΝΕ..ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ..ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ , ...ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ ,ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΗΔΕΝ ,ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗ -ΜΗΔΕΝ ...ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΗΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ..ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ...ΑΦΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή