Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Τουρκία συνδράμει στην αλβανική υγειονομική περίθαλψη

Η τουρκική κυβέρνηση παράσχει συνεχή υποστήριξη στην υγειονομική περίθαλψη της Αλβανίας, η οποία βρίσκεται  στη διαδικασία αναδιοργάνωσής της, δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης  στα Τίρανα, Χασάν Σ. Ασάν.
Ο επικεφαλής της τουρκικής πρεσβείας παρέστη σήμερα στην τελετή εγκαινίων μονάδας  εξωτερικών ιατρείων των Τιράνων, η οποία ιδρύθηκε χάρη στην επένδυση του τουρκικού Οργανισμού  Ανάπτυξης ‘ΤΙΚΑ’.

«Η Αλβανία και η Τουρκία είναι δύο φίλες χώρες που έχουν καθιερώσει στενή συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η οικονομία κλπ, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας», δήλωσε ο Ασάν.

Ο Αλβανός υπουργός Υγείας Πετρίτ Βασίλι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησής του προς την τουρκική κυβέρνηση για την υποστήριξη στον τομέα της Υγείας.

«Η Τουρκία έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της υγειονομικής περίθαλψης των Αλβανών, όχι μόνο μέσω της συνδρομής σε θέματα υποδομών υγείας και τεχνολογίας, αλλά, και μέσω της ιατρικής περίθαλψης προς τους Αλβανούς ασθενείς και σε νοσοκομεία της Τουρκίας», είπε ο Βασίλι.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου