Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πρέσεβο: Ο Ράμα θα προτείνει ίδρυση ταμείου για τους Αλβανούς



Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Έντι Ράμα,έγινε δεκτός  με ενθουσιασμό  από τους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο, μετά την άφιξή του στη πόλη αυτή της νότιας Σερβίας. 

Εκατοντάδες πολίτες είχαν γεμίσει τους δρόμους για να καλωσορίσουν  τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας.
Ο Ράμα, αμέσως μετά, σε αίθουσα της δημοτική αρχής παρουσίασε το βιβλίο του «Κουρμπάν», παρουσία των συγγραφέων Nerimane Kamberi και  Ragmi Mustafës.

Ο αλβανός πολιτικός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του από την υποδοχή που του επεφύλαξε ο κόσμος.
«Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά μου που σήμερα είμαι μαζί με τους αδελφούς μου.  

Η συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί της Κοιλάδας του Πρέσεβο είναι ανάγκη και υποχρέωσή μας», δήλωσε ο Ράμα προσθέτοντας ότι αυτό συντρέχει και από συνταγματική υποχρέωση της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τους ομογενείς που  βιώνουν έξω από το αλβανικό κράτος.

Ο ηγέτης της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί της περιοχής του Πρέσεβο δήλωσε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα προτείνει την ίδρυση ενός ειδικού ταμείου από το Αλβανικό Κοινοβούλιο για την κατασκευή δύο σχολείων και ενός νοσοκομείου στο Πρέσεβο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

«Οφείλουμε να αυξήσουμε  τις οικονομικές ενισχύσεις μέσω υποτροφιών για φοιτητές της Κοιλάδας που έχουν οικονομικά προβλήματα και που επιδιώκουν να κάνουν ανώτερες σπουδές στην Αλβανία» είπε ο Ράμα.

Η επίσκεψη του αρχηγού του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας έγινε μετά από πρόσκληση του Συμβουλίου  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοιλάδας του Πρέσεβο, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου