Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αλβανία: Διακόπηκαν οι εργασίες της PABSEC


H διαφωνία μεταξύ των αντιπροσώπων για την παρουσία εκπροσώπων του Κοσόβου, είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί και να αναβληθεί η διάσκεψη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης των χωρών- μελών της PABSEC (Πρωτοβουλία Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου), που θα διεξάγονταν στα Τίρανα.
Μετά το χαιρετιστήριο μήνυμα της πρόεδρου της αλβανικής Βουλής, Τζοζεφίνα Τόπαλι, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συγκλήθηκαν να εγκρίνουν την ατζέντα των εργασιών αντέδρασαν για την παρουσία Κοσοβάρων βουλευτών, καθώς το Κόσοβο δεν είναι μέλος της πρωτοβουλίας.
Διπλωματικές πηγές που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρώτοι αντέδρασαν οι εκπρόσωποι του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας, οι οποίοι μαζί με τις αντιπροσωπείες τους εγκατέλειψαν την συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διάσκεψη.
Εν τω μεταξύ, η επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αλβανικής Βουλής (www.parlament.al ) αναφέρει ότι «εφόσον δεν εγκρίθηκε η προσχεδιασμένη από τη μόνιμη γραμματεία του PABSEC ατζέντα και επίσης δεν προτάθηκε κάποια άλλη εναλλακτική, η συνέλευση ανέβαλε τις εργασίες.
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι βουλευτές, Πέμη Ζούνη, Ιωάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Κατσούρας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιάρας.



http://www.newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου