Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Λόγια του Γέροντα Παϊσίου για τους Τσάμηδες και τους Αλβανούς.


Τα λόγια του γέροντα ήταν πράγματι όχι μόνο προφητικά αλλά και διδακτικά και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που πολλοί ανώτατοι σταρτιωτικοί και πολιτικοί ήθελαν να τον επισκεφτούν.λίγες από αυτές τις διδαχές είναι:
Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή".
"Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω".
"Άκου το Γέροντα!", μου απάντησε.
Αυτά ας τα έχουν στο μυαλό τους αυτοι που πιστεύουν χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη τα περί "φιλίας" άνευ όρων.
 
Σε άλλη περίπτωση είχε άναφέρει:
Ο Γέροντας , αφού πρόσφερε και στους τελευταίους επισκέπτες που ήρθαν εκείνη την στιγμή κέρασμα , ξαναρωτά έναν απ΄ αυτούς 
-Γέροντας : Θα την πάρουμε την Πόλη ; Τι , λες ;
-Χρήστος : Εγώ θα πάω για την Βόρειο Ήπειρο.
-Γέροντας : Την Πόλη να πάρουμε , την Βόρειο Ήπειρο και επτά άτομα την παίρνουμε! 
-Χρήστος : Επτά και εγώ οκτώ !
-Γέροντας : Πάρτηνα ! Και εγώ θα μεταφέρω τα λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού , τα οποία είναι και βαριά! Τι να πούμε , βρε παιδιά , όλα τα λένε και τα γράφουν τα βιβλία μας (της Εκκλησίας) , αλλά ποιος τα διαβάζει ; Ο κόσμος χαμπάρι δεν παίρνει . Κοιμάται με τα τσαρούχια !
 
Ενώ για την τύχη της Βορείας Ηπείρου έλεγε
"Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο".
Ενώ ερωτηθείς για το μέλλον της είπε:
Γιὰ τὴ Βόρειο Ἤπειρο, ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων: «Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί· ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό!! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά.»
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

  1. Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
    καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει...
    Δηλητηριάζετε τις ψυχές των ανθρώπων με τα άρθρα αυτα.
    Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε αξιοί της μοίρας σας.
    Εαν υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν πώς για την αχαρήστία τους φταίει ο γείτωνας και θέλουν την φυσική του εξοντηση τοτε πορευόμαστε καλά με βλέμα προς το σκοτεινό μέλλον.
    Είμαι σίγουρος πως αυτοι που σας ακολουθουν είναι υγειέστατα μυαλά.

    Ο φασισμός στην Ελλάδα έχει νικήσει, στην Αλβανία ποτέ!
    Σας έχω από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΥ ΚΑΛΑ ΑΛΒΑΝΕ ΕΜΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΤΑΛΟΥΣ ΤΟ 1940 ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΒΑΡΔΑ ΑΛΒΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΙΣΕΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΘΙΜΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΣΑΣ ΩΤΑΝ ΤΟ 2004 ΠΕΞΑΜΕ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΕΣΑΣΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΜΠΙΑΔΑ ΑΛΒΑΝΕ ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΖΟΥΝ ΑΛΒΑΝΕ ΣΙΝΟΡΦΟΣΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕΝΗΣ ΗΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΡΟΥΦΥΑΝΟΙ ΗΣΤΕ ΚΑΙ ΦΕΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΩΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΣΕ ΣΟΥ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΒ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΛΙΑΣ

      Διαγραφή
  3. ΗΛΙΑ
    Τράβα να μάθεις ορθογραφία πρώτα και μετά έλα να συζητήσεις.
    Ο φίλος Μάρκος αν και αλβανός όπως λες γνωρίζει καλύτερα από σένα τη "γλώσσα σου".
    "ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΘΙΜΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ ΣΑΣ ΩΤΑΝ ΤΟ 2004 ΠΕΞΑΜΕ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΕΣΑΣΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΜΠΙΑΔΑ ΑΛΒΑΝΕ"
    Ανάθεμα αν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις και ανάθεμα αν μπορείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη.
    Α και που σαι.Το όχι στους Ιταλούς δεν το είπες εσύ ούτε ο φασιστοπαπάρας μεταξάς.Το όχι ειπώθηκε από τις ψυχές των απλών Ελλήνων,του απλού λαού,της απλής εργατιάς,αυτών που αγωνίζονταν κάθε μέρα για το ξεροκάματο.Τους γερμανούς τους έδιωξε πάλι ο απλός λαός με τη βοήθεια του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.
    Εσείς θα προδώσετε και τη μάνα σας στην πρώτη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή